Over de kinderboerderij

Schaap

Kinderboerderij ’t Schaapsherdertje ligt op een prachtige locatie aan de Freesialaan in Noordwijk en zal vanaf woensdag 1 november 2017 drie middagen per week open zijn voor bezoekers en passanten (openingstijden).

Op de kinderboerderij houden wij voornamelijk boerderijdieren, zoals geiten, schapen, varkens, een pony, kippen en huisdieren zoals konijnen. Tevens is er een vlindertuin op de kinderboerderij en regelmatig  zullen “Jaap de Border Collie” en “Noortje en Puck de labradors” op de kinderboerderij aanwezig zijn. Kinderen zullen op deze manier spelenderwijs kennis kunnen maken met de dieren. Tijdens een bezoek aan de kinderboerderij leren de kinderen iets over de dieren en de natuur. Educatief en recreatief.

 

PIM

Pim het Texelse schaap zal de mascotte gaan worden van de kinderboerderij.

Pim is op 23 april 2012 geboren. Hij was  een heel zwak lammetje en eigenlijk niet levensvatbaar. Hij is toen in de goede handen van Marie-Alin en haar familie terecht gekomen.

Zij wilden het toch gaan proberen en met vele flesjes melk en slapeloze nachten is het gelukt.. Het lammetje kreeg een hokje, elke dag vers stro  en al heel gauw kreeg hij de naam PIM. Een neefje gaf zelfs zijn eigen troetel aan hem; als hij maar weer schoon terug kwam als Pim hem niet meer wilde en zo geschiedde. Van een aardige mevrouw kreeg Pim een enorme knuffelbeer. Zo was Pim niet zo alleen in zijn hokje met deze knuffels.

Pim werd erg vertroeteld door de familie. Zo ging er s’avonds een dekentje op de bank en lag Pim lekker tussen hen in. Pim groeide al gauw uit tot een mooi schaap en het werd tijd dat hij weer de wei in ging. Nu loopt hij tussen zijn soortgenoten en het gaat erg goed met hem.

Pim herkent Marie-Alin en haar familie nog steeds. Als de kinderboerderij klaar is gaat Pim daar wonen met een aantal andere Texelse schapen, als mascotte van onze kinderboerderij.